Vrøgum Smede & VVS ApS

Jordvarme

Få en økonomisk og bæredygtig løsning med jordvarme

Med jordvarme kan du reducere dit energiforbrug betydeligt og samtidig vælge en mere miljøvenlig løsning. Jordvarme udnytter den naturlige varme fra jorden og er en form for geotermisk energi.

Systemet fungerer ved hjælp af nedgravede slanger, der henter varmen fra jorden. En udendørs varmepumpe transporterer så denne energi ind i huset, hvor den opvarmer dit hjem hele året, selv om vinteren. Systemet kan også bruges til at køle huset om sommeren.

Jordvarme og varmepumpe Vrøgum Smede og VVS

Investering i en jordvarme installation

At investere i jordvarme kan være en stor udgift, men det betaler sig i længden. I løbet af 10 år har du tjent din investering hjem, og du vil hurtigt se store årlige besparelser på din varmeregning.

Prisen på et jordvarmeanlæg afhænger af flere faktorer, såsom størrelsen på dit hus, hvor mange kvadratmeter det dækker, og hvilken type system du vælger. Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale om dine muligheder for at skifte til jordvarme.

Hvis du bygger et nyt hus, er det en stor fordel at installere jordvarme under byggeriet, da det er nemt at grave anlægget ned samtidig. Dog kan du ikke få energitilskud til jordvarme ved nybyggeri.

Hvis du vil skifte til jordvarme i et ældre hus, hvor opvarmningen sker med oliefyr, elvarme, træpillefyr eller naturgas, er det en god idé at skifte til jordvarme. Det samme gælder, hvis du bor et sted uden fjernvarme. Her kan du søge energitilskud til omlægningen, forudsat at varmepumpen har A++ eller A+++ og installationen udføres af en VE-virksomhed. Hos Vrøgum Smede og VVS er vores installatører VE-montører, så du kan trygt overlade installationen til os.

Jordvarme og jordvarmepumpe Vrøgum Smede og VVS

Fordele ved jordvarme

Jordvarme og jordvarmepumpe Vrøgum Smede og VVS

Med jordvarme bliver din varmeregning ikke påvirket af de store udsving i energipriserne, hvilket giver en stabil økonomi. Jordvarme udleder ingen skadelige stoffer, og er derfor et grønnere alternativ til andre opvarmningsmetoder. Udover at opvarme dit hus, kan jordvarme også bruges til at varme vand til husholdningen, hvilket gør det til en fleksibel løsning. Det er også en pålidelig løsning, da jordvarme ikke påvirkes af strømafbrydelser. En investering i jordvarme øger din boligs værdi og kræver minimal vedligeholdelse, da kun varmepumpen skal serviceres.

Levetiden for et jordvarmeanlæg

Et jordvarmeanlæg holder typisk i 20-25 år, afhængigt af hvor godt det vedligeholdes. Regelmæssig vedligeholdelse er vigtig for optimal drift og for at forlænge anlæggets levetid. De nedgravede slanger har en holdbarhed på mellem 50 og 100 år.

Sådan installerer vi jordvarme

For at installere jordvarme skal vi bruge et udendørs område, hvor vi kan grave slanger ned. Dette område skal være dobbelt så stort som det hus, der skal opvarmes. Vi sørger altid for, at jorden er egnet, og at vi ikke graver for tæt på vandforsyninger eller andre ting, der kan skabe problemer. Hvis jorden på din grund er fugtig, er det en fordel, da fugtig jord bedre leder varmen til anlægget.

Når vi har fundet det rigtige sted, graver vi slangerne ned og forbinder dem til din nye varmepumpe. Pumpen transporterer den varme væske fra slangerne gennem systemet og ind i dit hus, hvor den tilsluttes dine radiatorer eller gulvvarme.

Du styrer varmen via et kontrolpanel, hvor du kan justere, hvor meget varme der skal bruges og hvornår. På den måde kan du nemt tilpasse temperaturen i dit hjem.

Jordvarme og jordvarmepumpe Vrøgum Smede og VVS

Sådan vedligeholdes et jordvarmeanlæg

Jordvarme og jordvarmepumpe Vrøgum Smede og VVS

For at sikre, at dit jordvarmeanlæg fungerer optimalt og holder i mange år, er det vigtigt at vedligeholde det regelmæssigt. Vi anbefaler, at du kontakter os hver fjerde år for at få renset og justeret anlægget. Samtidig kan vi opdage og løse eventuelle problemer, før de bliver større.

Du bør også selv tjekke anlægget regelmæssigt for at sikre, at det fungerer korrekt. Dette inkluderer at kontrollere for lækager, tjekke trykket og sørge for, at alle dele fungerer som de skal. Hold anlægget rent og fri for ukrudt og andre forstyrrelser. Undgå at plante buske eller træer ovenpå slangerne, da de kan skygge for solen og forstyrre anlægget.

Tilladelse til jordvarmeanlæg

Husk at søge tilladelse hos din kommune, inden du etablerer et jordvarmeanlæg. Nogle gange kræves en tilladelse i henhold til jordvarmebekendtgørelsen, mens andre gange skal anlægget blot anmeldes til kommunen. Herefter bliver dit jordvarmeanlæg registreret i BBR-registret. Spørg din kommune om de specifikke regler, der gælder for din bopæl.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på et jordvarmeanlæg, der passer til dine behov. Vi kommer gerne ud og undersøger din grund for at finde det bedste sted at grave anlægget ned og tilbyder rådgivning ved eventuelle spørgsmål.